DIAM je čep za mirna vina, pjenušce i žestoka alkoholna pića.
Postupak proizvodnje DIAM čepova je u potpunosti ekološki, patentiran je, zaštićen i kao takav jedinstven u svijetu.
DIAMANT tehnologija je razvijena u razdoblju od sedam godina, uz ulaganja od preko 15 milijuna eura i suradnju s Francuskom komisijom za atomsku energiju, proces je to primjenjen već u odstranjivanju kofeina iz kave odnosno nikotina iz duhana.
DIAM pluteni čepovi su prirodni čepovi koji vam omogućavaju kontrolu procesa sazrijevanja vina u boci.
S DIAM čepom možete se u potpunosti posvetiti svom vinu.
- Isključeni su problemi s TCA, prašinom i mrvljenjem čepa
- Nema curenja i propuštanja sadržaja boce
- Vrlo se lako stavljaju i vade iz boce
- Velika elastičnost omogućava vodoravni položaj i transport boce već 30 sekundi nakon čepljenja
- Potpuno je isti u svakoj vašoj butelji po kvaliteti, obliku i izgledu
- Štiti vaše vino od nepoželjnih aroma i okusa
- Garancija kvalitete DIAM čepova u boci: Brio 18 mjeseci, D1 3 godine, D3 5 godina, D5 8 godina, D10 18 godina, D30 48 godina
- Prema istraživanjima američke vinske revije „Wine spectator“ koja se distribuira po cijelom svijetu (a i nekih drugih specijaliziranih časopisa i Internet portala kao Plava kamenica npr.), natural čepovi obrađeni samo parnom destilacijom imaju 7-10 % reklamacija. Kontaminacija je vjerojatno i veća jer se ne prijavljuje svaka boca koja se osjeti po čepu. Slijedom navedenoga: svaki je takav čep potencijalna mina za kontaminaciju vina.
- Diam čepovi u svijetu nisu imali reklamacija, nismo ih imali ni mi u Hrvatskoj.
- Cijena Diam čepova niža je od mnogih čepova drugih proizvođača.
- DIAM se distribuira u šezdesetak zemalja diljem svijeta, a samo prošle godine prodano je više od dvije milijarde plutenih DIAM čepova. Svake godine te brojke rastu kako u svijetu tako i Hrvatskoj.
DIAM pluteni čep je interakcija s ljubiteljima vina, on je i prepoznatljiva podsjetnica s vašim
logotipom.
Tipovi čepova su DIAM 1,3,5,10 i 30 te Diam Brio, a razlika među njima je u sastavu materijala i načinu izrade (veličina granula, jačina pritiska).
Od DIAM 1 prema DIAM 30 smanjuje se protočnost kisika, što određuje dužinu trajanja čepa u boci. Proizvode se čepovi raznih tipova ovisno o dužini i profilu grla boca.