Saccharomyces cerevisiae

Enoferm RP 15 je selekcioniran u suradnji s vinarom Jeff Cohn-om u spontanoj fermentaciji Syraha u pokrajini Rockpile. Ovaj izolirani soj se preporuča u fermentacijama sorata kao što su Syrah, Zinfandel, Cabarnet Sauvignon i Merlot, gdje je poželjna umjerena fermentacija zbog postizanja bogatog i uravnoteženog okusa sa punim tijelom.

RP 15 ima umjerenu potrebu za dušikom, te oslobađa različite note aroma (crveno voće i note mineralnosti) kada je pravilno rehidriran s GoFerm Protectom.

MIKROBIOLOŠKI I ENOLOŠKI KARAKTER:

  • Tolerancija na alkohol: do 16 % vol.
  • Umjerena fermentacija
  • Preporučena temperatura fermentacije: 20 – 30 °C
  • Dobra stabilizacija boje
  • Umjerene potrebe za dušikom
  • Vrlo mala proizvodnja hlapive kiseline
  • Niska proizvodnja SO2
  • Vrlo kratka Lag faza
  • Niska proizvodnja H2S

DOZA: 25 – 40 g/100 l