Tanin za fermentaciju rose i crnih vina

Naglašava arome crvenog bobičastog voća

Snažan agent u stabilizaciji boje

FERMENTAN BERRY je blend kondenziranih tanina ekstrahiranih iz drveta voća crvenih plodova. Poseban proces ekstrahiranja tanina i sušenja na niskim temperaturama omogućavaju ekstrakciju glikoliziranih oblika aromatičnih spojeva kao što su norizoprenoidi kojis u odgovorni za aromu crvenog voća u vinu. Vino ima intenzivne note višnje, maraske, jagode, borovnice itd. koje upotpunjuju sortne arome i arome nastale u alkoholnoj fermentaciji.

FERMENTAN BERRY pomaže u stabilizaciji boje i sprječava oksidaciju primarnih aroma vina. Njegov granulirani oblik omogućava lakšu disperziju u vodi ili vinu i sprječava formiranje prašine kod upotrebe.

Sastav: Kondezirani tanini ekstrahirani iz drveta voća crvenih plodova

Izgled: Smeđi prah

Doze: Rose mošt 2 – 15 g/hL, crni moštevi 5 – 20 h/hL

Upotreba: Upotrijebiti u roku od 48 sati od inokulacije kvasca, otopiti u vodi ili moštu u omjeru od 1:10 te inokulirati umošt ili masulj

Primjena: Rose, te mlada i srednje odležana crna vina kod kojih se želi naglasiti aroma crvenog bobičastog voća, kako bi utjecaj na organoleptička svojstva bio što veći upotreba tanina preporučuje se od samog početka fermentacije

Pakiranje: 1 kg