Nastao kao rezultat Lallemandovog istraživanja i razvoja, NOBLESSE® je proizvod sa specifično inaktiviranom stanicom, izolat selekcioniran od strane Institut Cooperatif du Vin (ICV) Montpellier.

Tehničke karakteristike u vinu:

Radi izuzetnih karakteristika selekcioniranog soja kvasca, NOBLESSE® pomaže u modifikaciji i stabilizaciji koloidnog balansa vina, rezultirajući sa:

  • Povećanjem percepcije mirisa i okusa zrelog voća u vinu.
  • Intenzivnijom strukturom, punoćom (mouthfeel) i zaokruženim završetkom.
  • Smanjenjem percepcije “piljevine“ u vinima dozrijevanim u novim bačvama.
  • Smanjenjem percepcije oporosti, gruboće, kemijskih senzacija, osjećaja paljenja uslijed povišenog alkohola.
  • Stimulira malolaktičnu fermentaciju.

ENOLOŠKA SVRHA:

  • Na ultra-premium crnim i bijelim vinima proizvedenim od zrelog grožđa: pridonosi razvoju aroma zrelog voća i nota slatkog korjena (licorice), u sinergizmu sa ICV D254 YSEO i ICV D 80 sojevima.
  • Za srednju kategoriju crnih i bijelih vina: povećanje volumena (mouthfeel) bez povećanja agresivnih nota i suhoće.
  • U crnom i bijelom vinu sa potencijalnim alkoholom > 14vol.% smanjuje osjećaj žarenja etanola i suhoće na kraju.
  • Pomaže integraciji hrastovih alternativa (chips, letvice,…) u vino

PAKIRANJE:

Pakiranja od 100 g i 2,5 kg