Inaktivni kvasac za bijela vina

Optimum WHITE   je specifičan inaktivan kvasac sa snažnim antioksidativnim svojstvima. LALLEMAND je patentirao ovaj proizvod za primjenu u bijelim vinima.

Upotrebljava se u moštu na početku fermentacije, Optimum WHITE će povećati zaokruženost aromatski kompleks vina. Zahvaljujući svojem jedinstvenom svojstvu sprječavanja oksidacije fenola i aroma, Optimum WHITE   sudjeluje u  boljem očuvanju boje i aromatske svježine bijelih vina.

 

Optimum WHITE  u vinifikaciji bijelog vina

DJELOVANJE:

Aromatska svježina

Optimum WHITE odlično komplementira  svojim antioksidativnim svojstvima klasične antioksidanse (SO2askorbinska kiselina…) i značajno sudjeluje u aromatskoj kvaliteti bijelog vina.

Zaokruženost

Komponente staničnih stjenki kvasaca u  Optimum WHITE® proizvodu otopit će se za vrijeme fermentacije odležavanja. Manoproteini od svih polisaharida imaju najpozitivniji utjecaj na punoću (mouthfeel) dajući veću zaokruženost vinu. Njihovo djelovanje bit će povećano autolizom koja slijedi odmah nakon alkoholne fermentacije.

Boja 

Jedinstvena antioksidativna svojstva  Optimum WHITE proizvoda smanjiti će rizik od oksidacije fenolnih komponenti.  Slijedeći pozitivnu vinifikacijsku praksu, Optimum WHITE će limitirati posmeđenje bijelog vina usporit će evoluciju boje prema nepoželjnoj tamnoutoj ili narančastoj boji.

Hrana za kvasce

Optimum WHITE je istovremeno hrana za kvasce, ali on sam ne može zamijeniti uobičajenu hranu za kvasce prema parametrima mošta i prema zahtjevima  pojedinih sojeva kvasaca.

PAKIRANJE I DOZIRANJE: 

–  Pakiranje

Optimum WHITE   je pakiran u pakiranjima od 100 g, 1 kg i 2,5 kg (4x2,5 kg).

 Doziranje

Preporučeno doziranje je 30-50 g/hl

Otopiti Optimum WHITE u četiri puta većoj količini vode ili mošta.

Dobro promiješati i odmah dodati u mošt nakon bistrenja, na sami početak fermentacije.