1

  • tanini mogu biti ekstrahirani iz drveta, sjemenke grožđa ili kožice grožđa
  • jedino otapalo mogu biti alkohol i voda
  • ekstrakcija alkoholom naglašava aromatične komponente koje se osjete na nos
  • ekstrakcija vodom rezultira taninima koji imaju jači utjecaj na okus
  • kako bi ponuda bili jasnija, kreirali smo 2 linije proizvoda;

1) SOLO

    2) OPERA

SOLO RUBY

Enološki tanin ekstrahiran iz tostiranog Francuskog hrasta

  • naglašava crveno bobičasto voće
  • slatkoća, elegancija
  • upotreba do 48 sati prije punjenja
  • za crna i rose vina
  • 1-20 g/hl

OPERA SEED

Enološki tanin ekstrahiran iz sjemenke grožđa

  • snažni antioksidant, kopigmentacija
  • struktura, začinski
  • fermentacija/maceracija, dozrijevanje, pred punjenje
  • bijela, rose, crna vina
  • 1-20 g/hl

OPERA GRAPE

Enološki tanin ekstrahiran iz kožice gržđa

  • snažan antioksidant, stabilizacija boje
  • svježina, dužina
  • fermentacija, dozrijevanje, pred punjenje
  • bijela, rose, crna vina
  • 1-20 g/hl

 

OPERA MATURATION (tanini hrasta)

– slatkoća, zaokruženost

– lagano voćno, vanilija (bijelo, rose i crno)

 

OPERA FRUTY (tanin trešnje)

– slatkoća, crveno bobičasto voće (rose i crna)

– vrijeme dozrijevanja

– 1-20g/hL

 

Tanini hrasta – 1-20g/hL, pred punjenje

OPERA MEDIUM T

– za crna sa nježnijom stukturom – naglasiti cappuccino, vaniliju

 

OPERA HIGH T

– za jako strukturalna crna – duhan, barik

 

 

OPERA REFRESH (kondenzirani tanini)

– osvježava vina, lagano pokriva oksidaciju

– bijela, rose, crna vina

– 1-20g/hL