REDULESS®je specifičan inaktivni vinski kvasac za otklanjanje nepoželjnih sumpornih spojeva u vinu. Jedinstveni je derivat kvasca sa imobiliziranim bakrom.  Osim što uklanja neugodne mirise, ovaj proizvod doprinosi poboljšanju kvalitete vina. Vino vrlo često sadrži hlapive sumporne spojeve koji sudjeluju u formiranju neželjenih mirisa i aroma. Ovakva vina imaju vrlo negativnu ocjenu kod degustatora pri ocjenjivanju i kod samih vinskih konzumenata.

REDULESS®uklanja sumporovodik, dietil-sulfid, dimetil-sulfid, merkaptan i druge negativne mirise vina koje imaju sumporni karakter.

REDULESS®pridonosi kvaliteti vina, jer nakon što bakar odradi svoj dio uklanjanja nepoželjnih mirisa, inaktivni kvasac daje punoću vinu, volumen, zaokružuje ga, naglašava voćni karakter vina smanjujući vegetativnost i fenolne spojeve.

REDULESS®  može se upotrijebiti u proizvodnji bijelih, rose i crnih vina.

 

DOZIRANJE I NAČIN PRIMJENE:

Preporučene doze su od 15 do 30 g/hl.

REDULESS®se preporuča otopiti u vodi  (2,5 kg REDULESSA® u 25 litara vode) i dodati odmah u tank.

Osigurati da se proizvod dobro umiješa u vino.

Vrijeme reakcije i kontakta je 5 dana. Prilikom dodavanja u vino dobro promiješati. Promiješati i drugi i treći dan nakon dodavanja. Ostaviti još dva dana (ukupno  5 dana) i nakon toga pretočiti ili eventualno filtrirati. Uvijek se preporučuje prije upotrebe napraviti probu na manjoj količini vina.

PAKIRANJE:

Pakiranja od 100 g, 1 kg i 2,5 kg