Polivinil-polipirolidon je proizvod sukladan Internacionalnom Enološkom Kodeksu (International Oenological Codex), ne sadrži alergene i nije dobiven od genetski modificiranih organizama.

Upotrebljava se za stabilizaciju i čišćenje vina. Posebno je pogodan za izlučivanje polifenolnih tvari iz bijelih i crnih vina i mošteva, te za čišćenje starikavih i oksidiranih vina. Selektivno djeluje na aromatske tvari u vinu.

Način upotrebe: PVPP rastopimo u vodi u omjeru 1:4 i dodamo u vino uz stalno miješanje. Nakon 2-3 dana proizvod se istaloži te se može narpaviti pretok. Preporuča se napraviti i filtraciju .

Preporučene doze: mošt 20-40 g/hl, 10-15 g/hl, korekcija vina pred punjenje u boce 5-10 g/hl, oksidirana vina 20-30 g/hl. Maksimalna dozvoljena doza je 80 g/hl.